Wetenschappelijk onderzoek naar aspecten van veroudering

Simon Mooijaart

Internist, onderzoeker | Tel.: +31 (0)71 526 6627 stuur mail

simon_groot.jpgSimon Mooijaart is medisch specialist bij de interne geneeskunde, met een focus op de geriatrie. Sinds 2011 hij directeur van het Instituut voor Evidence-Based Medicine voor Ouderen (IEMO).

Na het afronden van zijn opleiding tot arts in 2002 (LUMC) verkreeg hij een positie als promovendus bij de afdeling Gerontologie en Geriatrie. Zijn dissertatie was getiteld "Genetic Determinants of Healthy Longevity" (December 2007).

Van 2006 tot 2011 he was in opleiding tot specialist bij de Interne Geneeskunde, waarvan hij de laatste anderhalf jaar verbleef bij de afdeling Gerontologie en Geriatrie in het LUMC. Vanaf het begin van zijn specialistenopleiding combineerde hij dit werk met wetenschap op dezelfde afdeling. Als principle investigator binnen Netherlands Consortium for Healthy Ageing, bestudeerde hij metabole determinanten voor gezonder langelevendheid met een speciale focus op interventies om gezonder veroudering te verbeteren en de preventie van de cognitie afname. Hij initieerde de "Actief en Gezond Oud (AGO)", een randomiseerde gecontrolleerde klinische trial tussen 60 - 70 jarigen, naar het effect van een webbased programma om de de fysieke activiteit op het (glucose) metabolisme te verhogen.

 

Publicaties