Wetenschappelijk onderzoek naar aspecten van veroudering

Nieuws

De relatie tussen body mass index (BMI) en metaboliet spiegels in bloed is hetzelfde in bloed van gevaste personen als niet-gevaste personen

Ondanks dat metaboliet spiegels veranderen na de consumptie van een maaltijd, is de relatie tussen metabolieten en BMI vergelijkbaar na een nacht vasten en na een maaltijd. Bianca Schutte heeft deze studie gedaan in de Samen Oud Samen Thuis studie en haar resultaten en conclusies zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Scientific Reports.

december 15 2016 Auteur: Leiden Lang Leven

Verouderingsonderzoek belicht in het LUMC huisblad "LUMC Magazine"!

In het decembernummer van het LUMC huisblad "LUMC Magazine" wordt er aandacht geschonken aan het verouderingsonderzoek. Vier experts van het LUMC, waaronder Professor Eline Slagboom worden gevraagd wat je moet doen om gezond honderd te worden.

december 12 2016 Auteur: Eka Suchiman

Veroudering centraal in TV programma "Kennis van Nu"

logo_de_kennis_van_nu.png

Aanstaande donderdag, 12 mei, om 19.20 uur besteedt het TV programma “De Kennis van Nu” aandacht aan veroudering.  In deze uitzending testen Diederik en Elisabeth hoe het met hun eigen veroudering staat. “Kennis van Nu” wordt uitgezonden bij NPO2. Professor Eline Slagboom en promovenda Bianca Schutte hebben aan dit programma meegewerkt. Bent U al nieuwsgierig, dan kunt U alvast naar het themapagina gaan: http://dekennisvannu.nl/site/special/Veroudering/49

 

mei 10 2016 Auteur: Eka Suchiman

Samen veroudering onderzoeken met de Nederlandse Vereniging voor Verouderingsonderzoek (NVVVO)

De Nederlandse Vereniging voor Verouderingsonderzoek (NVVVO) is opgericht om samen veroudering te bestuderen. Onderzoekers vanuit het Leids Universitair Medisch Centrum, het Erasmus Medisch Centrum, de Wageningen Universiteit en het Universitair Medisch Centrum Groningen brengen de kennis in Nederland op dit gebied bij elkaar. Daarnaast is de NVVVO hét aanspreekpunt voor wetenschappers, politiek en publiek op het gebied van onderzoek naar veroudering. Op 15 april 2016 vindt de kick-off plaats in het Scheltema-complex en is open voor een groter publiek (wel eerst aanmelden bij Joyce Vriezen j.s.vriezen@lumc.nl a.u.b.)

april 04 2016 Auteur: Leiden LangLeven

Het Leiden LangLeven team belt u voor de actualisatie van uw contactgegevens!

Momenteel zijn wij bezig met een grootscheepse actie om de contactgegevens van alle Leiden LangLeven - deelnemers te checken en te actualiseren. De oude gegevens dateren nog uit 2004 en ondertussen zijn veel mensen verhuisd, huisartsenpraktijken veranderd en apotheken gefuseerd....

Ook als uw (schoon)ouders inmiddels overleden zijn, dan kunt u nog meedoen aan het Leiden LangLeven onderzoek!

 

maart 04 2016 Auteur: Leiden LangLeven

Interview met Eline Slagboom in het Leidse alumniblad LEIDRAAD

In de winter editie 2016 van het alumni magazine van de universiteit Leiden "Leidraad" is er speciale aandacht besteed aan het ouder worden en staat ook een interview met Eline Slagboom - tevens alumna van de universiteit Leiden -  over ons wetenschappelijk onderzoek bij gezonde ouderen.

januari 08 2016 Auteur: Eka Suchiman

Fijne Feestdagen en een Gezond 2016!

kerstkaart 2015

december 22 2015 Auteur: MolEpi - Moleculaire Epidemiologie

Actualiseer uw Leiden LangLeven Studie contactgegevens!

Voor het bestaande en nieuwe onderzoek naar gezonde veroudering is het van groot belang dat we weten hoe gezond iedereen nu is. In 2006 hebben we hiervoor met uw toestemming uw huisarts en apotheek benaderd. Omdat we dit in 2015/2016 willen herhalen, zouden we graag de contactgegevens van u, uw huisarts en apotheek willen herzien.

 

juli 15 2015 Auteur: Eka Suchiman

Aankondiging proefschriftverdediging Erik van den Akker en Mini-Symposium

promotie erik van den akker

De afdeling Moleculaire Epidemiologie kondigt trots aan, de aanstaande proefschriftverdediging van Ir. Erik van den Akker, die zal aanstaande woensdag 18 Februari om 11.15 uur 's ochtends, in het Academie gebouw, Rapenburg 73, Leiden plaatsvinden. De titel van zijn proefschrift is "Computational Biology in Human Aging - An Omics Data Integration Approach".

 

februari 01 2015 Auteur: Eka Suchiman

Interview met Joris Deelen in de augustus editie van Cicero

In juni heeft Joris Deelen met succes zijn proefschrift verdedigd (Cum Laude). Het tijdschrift Cicero van het LUMC heeft hem geinterviewd.

augustus 25 2014 Auteur: Molepi - Moleculaire Epidemiologie

Onderzoek

Waar werken wij op dit moment aan?

Onderzoek Onderzoek

Medewerkers

Ontmoet de onderzoekers van LLS Studie

Medewerkers Medewerkers

Nieuwsbrieven

Gemist? Lees hier nog eens de nieuwsbrieven na!

Nieuwsbrieven Nieuwsbrieven