Wetenschappelijk onderzoek naar aspecten van veroudering

Nieuws

Eline Slagboom in Eenvandaag

Uit onderzoek van het All Indian Institute of Medical Science in New Delhi lijken lichaamscellen lijken minder snel te verouderen door yoga. Eline Slagboom sprak donderdag 21 juni 2018 tijdens Internationale Yogadag over dit onderzoek in Eenvandaag.

juni 21 2018 Auteur: Leiden LangLeven

Twintig jaar LangLeven in Leiden

Afgelopen 9 juni organiseerden wij samen met de ouderengeneeskunde een deelnemersdag voor participanten van de Leiden LangLeven studie in Corpus Leiden.

Het LUMC besteedde hier aandacht aan middels een persbericht:

juni 13 2018 Auteur: Leiden LangLeven

Presentaties en posters LLS deelnemersdag 2018

corpus formdesk

 

Zaterdag 9 juni 2018 hadden we een geweldige opkomst bij de deelnemersdag van de Leiden LangLeven Studie.

In het programma hieronder kunt u klikken op de sprekers en dan opent de presentatie van die spreker. Wanneer u op de LLS-markt klikt dan krijgt u de posters te zien die tijdens de markt zijn vertoond.

 

juni 11 2018 Auteur: MolEpi

Alle LLS proefschriften staan nu online!

Tijdens de LLS deelnemersdag in Corpus afgelopen 9 juni 2018 is er veelvuldig gevraagd waar de publicaties van de proefschriften te vinden zijn.

juni 11 2018 Auteur: Leiden LangLeven

Lang leven vooral te danken aan extreem langlevende moeder

Leidse wetenschappers volgen al jaren 421 bijzondere families waarvan meerdere leden ouder dan 90 jaar zijn geworden. Uit een nieuwe analyse van de extreem langlevenden, hun broers, zussen en ouders, blijkt nu dat de langlevendheid in deze families vooral wordt doorgegeven via de moeder. De onderzoekers presenteren hun resultaten in het wetenschappelijke tijdschrift The Journal of Gerontology: Biological Sciences(Persbericht LUMC)

maart 27 2018 Auteur: Leiden LangLeven

Inschrijven voor de LLS deelnemersdag!

Klik op deze link (https://forms.lumc.nl/lumc2/LLSdeelnemersdag) om u in te schrijven voor de LLS deelnemersdag op zaterdag 9 juni 2018 bij Corpus te Oegsgeest.

corpus formdesk

maart 20 2018 Auteur: Leiden LangLeven

de Nieuwsbrief 2018 staat online!

Eindelijk is-ie er dan, de nieuwe LLS nieuwbrief 2018! Vol met informatie over de nieuwe Informed Consent wet, de vorderingen in onze verouderingsonderzoek, tips&tricks voor een langer en gezond leven en nog veel meer!

 

januari 29 2018 Auteur: Leiden LangLeven

De relatie tussen body mass index (BMI) en metaboliet spiegels in bloed is hetzelfde in bloed van gevaste personen als niet-gevaste personen

Ondanks dat metaboliet spiegels veranderen na de consumptie van een maaltijd, is de relatie tussen metabolieten en BMI vergelijkbaar na een nacht vasten en na een maaltijd. Bianca Schutte heeft deze studie gedaan in de Samen Oud Samen Thuis studie en haar resultaten en conclusies zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Scientific Reports.

december 15 2016 Auteur: Leiden Lang Leven

Verouderingsonderzoek belicht in het LUMC huisblad "LUMC Magazine"!

In het decembernummer van het LUMC huisblad "LUMC Magazine" wordt er aandacht geschonken aan het verouderingsonderzoek. Vier experts van het LUMC, waaronder Professor Eline Slagboom worden gevraagd wat je moet doen om gezond honderd te worden.

december 12 2016 Auteur: Eka Suchiman

Veroudering centraal in TV programma "Kennis van Nu"

logo_de_kennis_van_nu.png

Aanstaande donderdag, 12 mei, om 19.20 uur besteedt het TV programma “De Kennis van Nu” aandacht aan veroudering.  In deze uitzending testen Diederik en Elisabeth hoe het met hun eigen veroudering staat. “Kennis van Nu” wordt uitgezonden bij NPO2. Professor Eline Slagboom en promovenda Bianca Schutte hebben aan dit programma meegewerkt. Bent U al nieuwsgierig, dan kunt U alvast naar het themapagina gaan: http://dekennisvannu.nl/site/special/Veroudering/49

 

mei 10 2016 Auteur: Eka Suchiman

Onderzoek

Waar werken wij op dit moment aan?

Onderzoek Onderzoek

Medewerkers

Ontmoet de onderzoekers van LLS Studie

Medewerkers Medewerkers

Nieuwsbrieven

Gemist? Lees hier nog eens de nieuwsbrieven na!

Nieuwsbrieven Nieuwsbrieven